Przechowywać zamknięte w suchym i zacienionym miejscu.
Więcej przepisów na www.doradcasmaku.pl
Warto wiedzieć
Przed grillowaniem warzywa należy odpowiednio przygotować: dokładnie umyć oraz oczyścić z niepotrzebnych fragmentów. Aby podkreślić ich doskonały smak, koniecznie przypraw je aromatyczną przyprawą grill ziołowy.
Roladki z grillowanego bakłażana
Składniki:
- 2 bakłażany,
- 2 łyżki oliwy z oliwek,
- 1 łyżka przyprawy Grill ziołowy Prymat,
- 120 g sera feta,
- 1 łyżka jogurtu naturalnego,
- 2 łyżki Zielonych oliwek smak,
- 2 suszone pomidory z ziołami smak,
- Do smaku: Pieprz kolorowy Prymat.
Przygotowanie:
Bakłażany pokroić wzdłuż na cienkie plastry. Każdy plaster posmarować oliwą, posypać przyprawą grill ziołowy i zmielonym pieprzem. Grillować po 2-3 minuty z każdej strony. Odłożyć plastry z boku grilla, by zmiękły. W misce utrzeć ser feta z jogurtem i pieprzem. Dodać posiekane oliwki i suszone pomidory, wymieszać. Każdy plaster ciepłego bakłażana posmarować serkiem i ciasno zrolować.
Przyprawa grill ziołowy - suszona mieszanka przyprawowa.
Produkt może zawierać:
zboża zawierające gluten,
jaja,
mleko (łącznie z
laktozą),
soję,
seler i
orzeszki ziemne.