Podstawowy sposób użycia: Dodaj 1 niecałą łyżeczkę (5 g) przyprawy na każde 100 g przygotowywanego mięsa
Najlepiej spożyć przed końcem: patrz na opakowaniu. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Więcej smacznych inspiracji na www.przepisy.pl.
100 % naturalnych składników
Doskonały smak!
Bogactwo ziół i przypraw!
Zmieniamy się dla dobra Twojego i środowiska!
Razem wprowadzajmy zmiany na talerzu. To proste! Jedzmy różnorodnie, ograniczajmy ilość mięsa i sięgajmy po warzywa! Te małe zmiany mają duże znaczenie, bo pomagają przywracać Ziemi bioróżnorodność, zmniejszać emisję szkodliwych gazów, oszczędzać cenną wodę oraz ratować zagrożone gatunki roślin i zwierząt!
Jedz to, co dobre!
Klasycznie
Gulasz
Przepis (4 porcje):
- 500 g łopatki wieprzowej
- 1 opak. Przyprawy do gulaszu Knorr
- 130 g cebuli
- 500 g pieczarek
- 120 g marchewki
- 2 łyżki mąki pszennej
- 50 ml oleju roślinnego
- 200 g kaszy gryczanej
Przygotowanie:
1. Mięso pokrój w kostkę, obtocz w przyprawie i mące.
2. Obsmaż na oleju razem z pokrojonymi w kostkę warzywami.
3. Dodaj 500 ml wody, duś pod przykryciem ok. 40 min. Podawaj z ugotowaną kaszą.
1 porcja: 62 g warzyw
Warzywnie
Gulasz z soczewicą w pomidorach
Przepis (4 porcje):
- 200 g łopatki wieprzowej
- 3 łyżki Przyprawy do gulaszu Knorr
- 100 g soczewicy
- 200 g marchewki
- 200 g pieczarek
- 150 g cebuli
- 200 g selera naciowego
- 50 ml oleju
- 2 łyżki mąki pszennej
- 400 g pomidorów pelati z puszki
Przygotowanie:
1. Mięso pokrój w kostkę, oprósz w przyprawie i mące. Obsmaż z pokrojonymi warzywami, aż się zarumieni.
2. Dodaj 200 ml wody, soczewicę, pomidory. Gotuj 30-40 min., mieszając co jakiś czas.
1 porcja: 262 g warzyw
Przyprawa do gulaszu.
Może zawierać seler, zboża (gluten), jaja, mleko i soję.
1 porcja = 5 g. Opakowanie wystarcza do przygotowania około 4 porcji.