Sposób przygotowania:
1. Wymieszaj zawartość opakowania z 5-6 łyżkami oliwy lub oleju.
2. Dokładnie natrzyj mięso (ok. 600 g) marynatą z każdej strony.
3. Zamarynowane mięso odstaw do lodówki na min. 2 godziny.
4. Następnie wyjmij mięso z lodówki i upiecz w piekarniku, na grillu lub usmaż.
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Więcej przepisów na www.Doradcasmaku.pl
Warto wiedzieć
Polecana jest do wszystkich rodzajów mięs, ryb, a nawet warzyw z grilla. Idealna do polędwiczek wieprzowych, szynki i drobiu. Odrobina oliwy oraz marynaty klasycznej wystarczy, aby mięso nabrało pożądanych walorów.
Marynata klasyczna - suszona mieszanka przyprawowa.
Produkt może zawierać:
zboża zawierające gluten,
jaja,
mleko (łącznie z
laktozą),
soję,
seler i
orzeszki ziemne.
cebula
sól
gorczyca biała
kozieradka
majeranek
nasiona kolendry
cukier
regulator kwasowości: kwas cytrynowy
liść laurowy (3,2 %)
pieprz czarny (2,2 %)
ziele angielskie
rozmaryn (1,2 %)
owoc jałowca
Może zawierać: seler, zboża zawierające gluten, jaja, mleko, orzeszki ziemne, soja
Zawiera: gorczyca
Dodatek MSG: Nie zawiera
| Wartość odżywcza w 100 g produktu: |
---|
Wartość energetyczna | 1207 kJ / 288 kcal |
Tłuszcz | 8,4 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,7 g |
Węglowodany | 34 g |
w tym cukry | 16 g |
Białko | 12 g |
Sól | 23,3 g |
Wymiar liczbowy: 20
wystarcza na 600 g mięsa
bez dodatku glutaminianu sodu
bez dodatku substancji konserwujących
Rozmiar opakowania: 20
Jednostka (tekst opisowy): g
Producent: Prymat Sp. z o.o.
Prymat sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska
www.prymatgroup.pl
+48/32/47 33 833