Spożywać po obróbce termicznej
Chronić przed rozmrożeniem. Nie zamrażać powtórnie.
Sposób przechowywania w warunkach domowych (temperatura / okres przechowywania)
* -6 °C - 4 dni
** -12 °C - 1 miesiąc
*** poniżej -18 °C - do daty podanej na opakowaniu
Przechowywać w temperaturze poniżej -18 °C
Więcej pysznych przepisów na: www.hortex.pl
Spróbuj również innych, pysznych produktów Hortex:
Hortex Mango
Hortex Bukiet jarzyn wiosenny
Hortex Zupa jesienno-zimowa
Kulinarne inspiracje Hortex
Tarta z brukselką
Składniki:
- Brukselka Hortex -1 opakowanie
- 200 g mąki pszennej
- 100 g masła
- 100 ml śmietanki 30 %
- 100 g boczku wędzonego
- 50 g parmezanu lub sera grana padano
- 2 żółtka
- 1 jajko
- 1 łyżka śmietany
- 1 łyżka miodu
- 2 łyżki musztardy ziarnistej
- sól, pieprz
Gotowe w 75 minut
Przygotowanie:
Brukselkę lekko rozmroź. Masło posiekaj z mąką, dodaj żółtka, sól, 1 łyżkę śmietany i zagnieć ciasto. Uformuj kulę, zawiń w folię i schłodź w lodówce przez 30 minut. Brukselki przekrój na pół, dokładnie obtocz w miodzie i musztardzie i włóż do lodówki. Piekarnik nagrzej do temperatury 190 °C. Schłodzone ciasto rozwałkuj i wyłóż nim dno i boki formy na tartę. Ciasto ponakłuwaj widelcem i piecz 10 minut. W tym czasie wymieszaj pozostałą śmietanę z jajkiem, startym serem, solą i pieprzem. Boczek pokrój w kostkę i dodaj do masy jajecznej. Tak przygotowaną masę wylej na podpieczony spód i ułóż na niej połówki brukselek przecięciem do góry. Ponownie wstaw do piekarnika i piecz kolejne 30-35 minut.
Brukselka. Produkt głęboko mrożony.
Produkt może zawierać: seler, gorczycę, mleko, jaja, soję, zboża zawierające gluten.