Spożywać po obróbce termicznej
Chronić przed rozmrożeniem. Nie zamrażać powtórnie.
Sposób przechowywania w warunkach domowych (temperatura / okres przechowywania)
*-6 °C - 4 dni
**-12 °C - 1 miesiąc
*** poniżej -18 °C - do daty podanej na opakowaniu
Przechowywać w temperaturze poniżej -18 °C
Więcej pysznych przepisów na: www.hortex.pl
Spróbuj również innych, pysznych produktów Hortex:
Hortex Marchewka mini
Hortex Truskawki
Hortex Marchewka z groszkiem
Kulinarne inspiracje Hortex
Ciasto marchewkowe
Składniki:
(na formę o średnicy 29 cm)
- Marchewka kostka Hortex - 1 opakowanie
- 400 g brązowego cukru
- 400 g mąki
- 200 ml oleju roślinnego
- 100 g cukru pudru
- 30 g wiórków kokosowych
- 4 jajka
- sok z całej cytryny
- 2 łyżeczki cynamonu
- 2 łyżeczki sody
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- sól
Gotowe w 75 minut
Przygotowanie:
Rozmrożoną marchewkę rozdrób blenderem. Jajka ubij z cukrem, aż masa stanie się gładka i puszysta. Następnie, wciąż ubijając, wlej olej. Do tak powstałej masy dodaj rozdrobnioną marchewkę oraz wiórki kokosowe i delikatnie wymieszaj. Potem wsyp mąkę, cynamon, sodę, proszek do pieczenia i sól, delikatnie połącz wszystkie składniki i przelej do formy wcześniej natłuszczonej masłem. Piecz ok. 60 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 150 °C. W tym czasie przygotuj lukier. Wyciśnij sok z jednej cytryny i utrzyj z cukrem pudrem do uzyskania pożądanej konsystencji. Wystudzone ciasto polej lukrem.
Marchewka kostka. Produkt głęboko mrożony.
Produkt może zawierać: seler, gorczycę, mleko, jaja, soję, zboża zawierające gluten.