Proste Historie Pierogi z grzybami 450 g (16 sztuk)

Nowy produkt

10,99 zł

24,42 zł / szt

5902162278127

szt.

Gotowy do spożycia po obróbce cieplnej.
Warunki przechowywania:
- w temperaturze -6 °C: 1 tydzień
- w temperaturze -12 °C: 1 miesiąc
- w temperaturze poniżej -18 °C: do końca daty minimalnej trwałości podanej na opakowaniu.

Chronić przed rozmrożeniem. Wyrób rozmrożony nie kwalifikuje się do powtórnego zamrożenia.
Te i wiele innych przepisów znajdziesz na:
prostehistorie.com.pl
facebook.com/prostehistorie
infolinia 801 801 188
Opłata zgodna z taryfą Twojego operatora.
Pyszne pierogi z grzybami to klasyczne polskie danie, które gości na stołach głównie podczas świąt. Dzięki PROSTYM HISTORIOM, można zapomnieć o żmudnym lepieniu pierogów i cieszyć się wyjątkowym smakiem pieczarkowo-podgrzybkowego nadzienia. Z dodatkiem smażonej cebulki, marchewki i pietruszki, pierogi z grzybami zachwycają niepowtarzalnym smakiem i aromatem skarbów lasu.
Marka "Proste Historie" mówi o domu w którym pachnie dobrym jedzeniem. Namawia konsumentów do wspólnego celebrowania przyjemności i wspólnych posiłków. To naturalność, świeżość, proste produkty, to możliwość stworzenia własnego dania ze zdrowych składników.
Pierogi z grzybami dają wiele możliwości! Możesz przyrządzić je tak jak zwykle albo zupełnie inaczej.

Pierogi z grzybami z sosem sojowym
Gorące pierogi maczaj w sosie sojowym wymieszanym z octem ryżowym, czosnkiem i sezamem.

Pierogi z grzybami, czosnkiem i szczypiorkiem
Zrumień świeże grzyby z cebulką, czosnkiem i szczypiorem i nałóż na ugotowane pierogi.

Kolejny pomysł?
Ugotowane pierogi polej 100 ml podgrzanej śmietany 36% z dodatkiem łyżki siekanego kopru, pieprzu i soli.
Pierogi z pieczarkami i podgrzybkami. Produkt głęboko mrożony.
Mogą zawierać mleko i soję.
Opakowanie 450 g zawiera 2 sugerowane porcje produktu.
Jednostka miaryszt.
ciasto pierogowe: mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, błonnik pszenny, sól, kurkuma
nadzienie: pieczarki (52 %), włoszczyzna (pietruszka, seler, por, marchew), podgrzybek brunatny (10 %), bułka tarta (mąka pszenna, drożdże, sól), cebula smażona (cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna, sól), sól, mąka ryżowa, przyprawy
Zawartość nadzienia: 38 %
Zawiera: seler, pszenica
Może zawierać: mleko, soja
konserwanty: Nie zawiera
Wartość odżywcza produktu w 100 gWartość odżywcza produktu w porcji 225 g% RWS* w porcji
Wartość energetyczna683 kJ / 164 kcal1537 kJ / 554 kcal28 %
Tłuszcz2,1 g4,7 g7 %
w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,4 g0,9 g5 %
Węglowodany29 g65 g 25 %
w tym cukry1,4 g3,2 g4 %
Białko5,5 g12 g24 %
Sól0,65 g1,5 g25 %
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Opakowanie 450 g zawiera 2 sugerowane porcje produktu.

Wymiar liczbowy: 450
bez konserwantów
cienkie, delikatne ciasto
leśne grzyby
Rozmiar opakowania: 450
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 2 Porcje
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: Opakowanie 450 g zawiera 2 sugerowane porcje produktu.
Gotować we wrzątku: 1. Zamrożone pierogi wyjmij z opakowania i wrzuć do około 3 litrów wrzącej, osolonej wody. Następnie pierogi delikatnie przemieszaj, aby nie przylegały do dna. 2. Od chwili kiedy pierogi zaczną wypływać na powierzchnię wody, gotuj je na wolnym ogniu przez około 10-12 minut. 3. Ugotowane pierogi wyjmij z wody i podaj je tak jak lubisz. Możesz polać sosem lub tłuszczem z dodatkiem smażonej cebuli. Od postaci zamrożonej

Producent: Iglotex SA

Iglotex SA
ul. Leśna 2,
83-220 Skórcz
Polska
tel. (+48) 58 582 42 59
prostehistorie.com.pl
www.iglotex.pl

Ostatnio oglądane