Gotowy do spożycia po obróbce cieplnej.
Warunki przechowywania:
- w temperaturze -6 °C: 1 tydzień
- w temperaturze -12 °C: 1 miesiąc
- w temperaturze poniżej -18 °C: do końca daty minimalnej trwałości podanej na opakowaniu.
Chronić przed rozmrożeniem. Wyrób rozmrożony nie kwalifikuje się do powtórnego zamrożenia.
Te i wiele innych przepisów znajdziesz na:
prostehistorie.com.pl
facebook.com/prostehistorie
infolinia 801 801 188
Opłata zgodna z taryfą Twojego operatora.
Pyszne pierogi z grzybami to klasyczne polskie danie, które gości na stołach głównie podczas świąt. Dzięki PROSTYM HISTORIOM, można zapomnieć o żmudnym lepieniu pierogów i cieszyć się wyjątkowym smakiem pieczarkowo-podgrzybkowego nadzienia. Z dodatkiem smażonej cebulki, marchewki i pietruszki, pierogi z grzybami zachwycają niepowtarzalnym smakiem i aromatem skarbów lasu.
Marka "Proste Historie" mówi o domu w którym pachnie dobrym jedzeniem. Namawia konsumentów do wspólnego celebrowania przyjemności i wspólnych posiłków. To naturalność, świeżość, proste produkty, to możliwość stworzenia własnego dania ze zdrowych składników.
Pierogi z grzybami dają wiele możliwości! Możesz przyrządzić je tak jak zwykle albo zupełnie inaczej.
Pierogi z grzybami z sosem sojowym
Gorące pierogi maczaj w sosie sojowym wymieszanym z octem ryżowym, czosnkiem i sezamem.
Pierogi z grzybami, czosnkiem i szczypiorkiem
Zrumień świeże grzyby z cebulką, czosnkiem i szczypiorem i nałóż na ugotowane pierogi.
Kolejny pomysł?
Ugotowane pierogi polej 100 ml podgrzanej śmietany 36% z dodatkiem łyżki siekanego kopru, pieprzu i soli.
Pierogi z pieczarkami i podgrzybkami. Produkt głęboko mrożony.
Mogą zawierać
mleko i
soję.
Opakowanie 450 g zawiera 2 sugerowane porcje produktu.
ciasto pierogowe: mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, błonnik pszenny, sól, kurkuma
nadzienie: pieczarki (52 %), włoszczyzna (pietruszka, seler, por, marchew), podgrzybek brunatny (10 %), bułka tarta (mąka pszenna, drożdże, sól), cebula smażona (cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna, sól), sól, mąka ryżowa, przyprawy
Zawartość nadzienia: 38 %
Zawiera: seler, pszenica
Może zawierać: mleko, soja
konserwanty: Nie zawiera
| Wartość odżywcza produktu w 100 g | Wartość odżywcza produktu w porcji 225 g | % RWS* w porcji |
---|
Wartość energetyczna | 683 kJ / 164 kcal | 1537 kJ / 554 kcal | 28 % |
Tłuszcz | 2,1 g | 4,7 g | 7 % |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,4 g | 0,9 g | 5 % |
Węglowodany | 29 g | 65 g | 25 % |
w tym cukry | 1,4 g | 3,2 g | 4 % |
Białko | 5,5 g | 12 g | 24 % |
Sól | 0,65 g | 1,5 g | 25 % |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). | | | |
Opakowanie 450 g zawiera 2 sugerowane porcje produktu. | | | |
Wymiar liczbowy: 450
bez konserwantów
cienkie, delikatne ciasto
leśne grzyby
Rozmiar opakowania: 450
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 2 Porcje
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: Opakowanie 450 g zawiera 2 sugerowane porcje produktu.
Gotować we wrzątku: 1. Zamrożone pierogi wyjmij z opakowania i wrzuć do około 3 litrów wrzącej, osolonej wody. Następnie pierogi delikatnie przemieszaj, aby nie przylegały do dna. 2. Od chwili kiedy pierogi zaczną wypływać na powierzchnię wody, gotuj je na wolnym ogniu przez około 10-12 minut. 3. Ugotowane pierogi wyjmij z wody i podaj je tak jak lubisz. Możesz polać sosem lub tłuszczem z dodatkiem smażonej cebuli. Od postaci zamrożonej
Producent: Iglotex SA
Iglotex SA
ul. Leśna 2,
83-220 Skórcz
Polska
tel. (+48) 58 582 42 59
prostehistorie.com.pl
www.iglotex.pl