Informacja dla osób chorych na cukrzycę: zawartość wymienników w 100 g produktu: WW 2,4; WBT 1,8.
Spróbujesz, pokochasz
W tradycyjny sposób ugotowane i lekko ostudzone pierogi możesz podsmażyć na patelni z obu stron po 3 minuty.
Warunki przechowywania:
-6°C: 1 tydzień.
-12°C: 1 miesiąc.
-18°C: do daty minimalnej trwałości.
Po rozmrożeniu nie nadaje się do ponownego zamrożenia.
Opakowanie nie zawiera BPA
Uwaga! Produkt jest wykonany ręcznie i może się nieznacznie różnić wielkością i kształtem.
Jawo
Ślimak, ślimak pokaż rogi, dam ci sera na pierogi...
Pierogi z mięsem. Produkt głęboko mrożony.
Alergeny występujące w zakładzie: gluten, jaja, mleko, gorczyca, soja.
mąka pszenna
woda
mięso wieprzowe 19 %
mięso wołowe 8,5 %
białko sojowe
cebula
olej rzepakowy
sól
przyprawy (zawierają gorczycę)
błonnik pszenny bezglutenowy
suszone warzywa (marchew, pietruszka, por, cebula)
Może zawierać: zboża zawierające gluten, jaja, mleko
Zawiera: gorczyca, soja, pszenica
konserwanty: Nie zawiera
| Wartość odżywcza w 100 g | %RWS* |
---|
Wartość energetyczna | 1164 kJ / 278 kcal | 14 % |
Tłuszcz w tym | 15 g | 22 % |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 5,9 g | 29 % |
Węglowodany w tym | 24 g | 9 % |
Cukry | 1,2 g | 1 % |
Białko | 11 g | 22 % |
Sól | 0,72 g | 12 % |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). | | |
Wymiar liczbowy: 450
Tekst dowolny o pochodzeniu: Produkt polski. Wyprodukowano w Polsce.
ręcznie robione
bez substancji konserwujących
10 minut i gotowe
Produkt polski
Rozmiar opakowania: 450
Jednostka (tekst opisowy): g
Gotować we wrzątku: 1. Wrzuć pojedynczo zamrożone pierogi do 3 l posolonego wrzątku. 2. Gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut, delikatnie przemieszaj w połowie czasu gotowania. 3. Po ugotowaniu wyjmij pierogi za pomocą łyżki cedzakowej. I podawaj tak, jak lubisz. Od postaci zamrożonej
Producent: JAWO sp. z o.o.
JAWO sp. z o.o.
ul. Równoległa 88/98
42-216 Częstochowa
Polska
tel.: +48 34 363 14 28