Najlepiej spożyć przed końcem: miesiąc, rok. Przechowywać w temperaturze nie wyższej niż -18 ℃ (w tym przez konsumenta) do daty na boku opakowania. Produkt głęboko mrożony. Chronić przed rozmrożeniem! Produkt rozmrożony nie kwalifikuje się do ponownego zamrożenia!
Pizza z salami i sosem cheddar, głęboko mrożona.
Możliwa obecność:
SOJA,
GORCZYCA.
mąka PSZENNA
woda
7,1 % SER CHEDDAR (MLEKO, sól, kultury starterowe, podpuszczka, barwnik (karoteny))
7,1 % SER (MOZZARELLA, EDAMSKI)
5,9 % sos cheddar (woda, ŚMIETANA, 25 % SER CHEDDAR (MLEKO, sól, kultury starterowe, podpuszczka, barwnik (karoteny)), olej rzepakowy, skrobia modyfikowana, przyprawy, cebula w proszku, sól)
4,5 % salami (mięso wieprzowe, tłuszcz wieprzowy, sól, przeciwutleniacze (ekstrakty z rozmarynu, askorbinian sodu) przyprawy, dekstroza, ekstrakty przypraw, aromat, stabilizator (azotyn sodu))
koncentrat pomidorowy
3.5 % papryka zielona
olej rzepakowy
drożdże piekarskie
MASŁO
sól
cukier
skrobia modyfikowana
przyprawy
oregano
MLEKO odtłuszczone w proszku
emulgator (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mono- i diacetylowinowym)
środek do przetwarzania mąki (kwas askorbinowy)
Zawiera: mleko, pszenica
Może zawierać: gorczyca, soja
Przeciwutleniacze: Zawiera
Barwniki: Zawiera
Drożdże: Zawiera
| Wartość odżywcza 100 g | 1 Pizza (= 418 g) | % * |
---|
Wartość energetyczna | 1085 kJ / 259 kcal | 4535 kJ / 1082 kcal | 54 % |
Tłuszcz | 12 g | 49 g | 70 % |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 5.0 g | 21 g | 105 % |
Węglowodany | 28 g | 119 g | 46 % |
w tym cukry | 3.2 g | 13 g | 14 % |
Błonnik | 1.6 g | 6.5 g | |
Białko | 9.3 g | 39 g | 78 % |
Sól | 1.1 g | 4.4 g | 73 % |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal) | | | |
Maks. temp. °C: -18
Wymiar liczbowy: 418
Rozmiar opakowania: 418
Jednostka (tekst opisowy): g
Piec w piekarniku: - Piekarnik dobrze nagrzać: elektryczny/gazowy 220 ℃ Produkt przechowywać zamrożony do czasu przygotowania. Usunąć folię. Zamrożoną pizzę piec na krato na środkowym poziomie piekarnika. Czas pieczenia: 11-13 minut, zależnie od piekarnika. Piec do czasu rozpuszczenia sera i zarumienienia brzegów. Przed spożyciem upewnić się, że produkt jest całkowicie upieczony. Od postaci zamrożonej
Producent: Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk
www.oetker.pl
serwis@oetker.pl
585 111 001