Podgrzybek brunatny marynowany 250 g

Nowy produkt

12,99 zł

86,60 zł / kg

5901333000222

szt

Najbardziej rozpowszechniony grzyb w Polsce. Jego nazwy zwyczajowe to: grzyb płowy, borowik brunatny, grzyb kasztanowaty, zimowy, francuski, czarnulka, podgrzyb. Podgrzybki znajdujemy w lasach iglastych, liściastych, w trawach na łące i pod świerkami, gdzie przybierają formę "twardogłowych pokrytych zamszowym kapeluszem żołnierzyków". Można go solić, suszyć, marynować lub mrozić. Jego aromat kojarzy się Nam z lasem w porze jesieni, bo właśnie wtedy, a szczególnie w okresie wrzesień - połowa listopada zwyczajowo zbiera się podgrzybki.

Jednostka miaryszt

Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w: Polska

Okres przydatności do spożycia: 730 dni

Waga jednostkowa netto: 250

Rodzaj opakowania jednostkowego: Słoik szklany

Rodzaj: Marynowane

Skład podstawowy: Podgrzybki

Dodatki: woda, ocet, cukier, sól, gorczyca, przyprawy

Producent: Fungopol Sp.j. Ci-Bankiewicz, Skórczewski



Ostatnio oglądane