porcja 120 g zawiera 596 kJ 137 kcal 7%*
w 100 g: 479 kJ / 114 kcal
Pojemność opakowania: 400 ml
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2 000 kcal).
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 48 godzin.
Fasola czarna to znana i lubiana od setek lat w Meksyku, od niedawna gości również na polskich stołach. W smaku słodkawa, tworzy wyborny duet z ziołami. Masz ochotę na nowoczesną zupę? A może na wegański pasztet z fasoli? Jej czarna odmiana nie tylko sprosta smakowym wyzwaniom, ale będzie też pięknie prezentować się na Twoim stole.
Dawtona to marka obejmująca niezwykle szeroki asortyment różnego rodzaju przetworów warzywnych i owocowych, m.in. koncentrat pomidorowy, kukurydze, groszek, fasole, ogórki konserwowe, pomidory bez skórki, sałatki warzywne, dżemy, soki i sosy, które łączy jedna cecha - najwyższa jakość oparta o naturalne, starannie wyselekcjonowane składniki, tradycyjną recepturę oraz nowoczesne i innowacyjne technologie produkcji. Spośród innych marek Dawtona wyróżnia się polską tradycją, jakością i przystępnymi cenami.
Spróbujesz. Pokochasz.
Tradycja i pasja od 30 lat.
Poznaj nas na www.dawtona.pl i facebook.com
Dawtona to rodzinna firma, która towarzyszy w kulinarnej przygodzie Polaków już od ponad ćwierć wieku. Od początku naszej podróży, pełnej smaku i aromatu, pracujemy z pasją i zbieramy cenne doświadczenia na rynkach krajowym i zagranicznych, bacznie obserwując zmieniające się potrzeby i preferencje naszych Klientów. Rozwijamy firmę nowoczesną i odpowiedzialną, a jednocześnie rodzinną, bliską naturze i tradycji. Po latach dynamicznego rozwoju trafiliśmy do czołówki największych firm w Polsce z branży przetwórstwa warzyw i owoców.
Ogromną zaletą i siłą naszej firmy jest fakt posiadania własnych terenów uprawnych, zapewniającą nam niezależność produkcyjną i możliwość dokładnego kontrolowania drogi, którą przechodzi każde z warzyw czy owoców. Daje nam to pewność najwyższej jakości i doskonałego smaku produktów.
Przepis na klasyczne danie kuchni meksykańskiej - podsmażamy cebulę, czosnek i mięso mielone, dodajemy pomidory i czarną fasolę, doprawiamy do smaku. Powstały farsz zawijamy w placki tortilli. Burrito gotowe. Smacznego!
Kulinarne inspiracje na www.dawtona.pl i facebook.com
Fasola czarna konserwowa. Produkt sterylizowany.