Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Więcej inspiracji na stronie
www.kamis.pl
Starannie wyselekcjonowane dla zapewnienia pełni smaku i aromatu.
Gruszka w czerwonym winie
Przygotowanie 30 min. + czas marynowania, Gotowanie 10 min., Porcje 4
Składniki:
4 twarde gruszki
500 ml czerwonego wytrawnego wina
½ szklanki cukru
100 ml octu winnego z czerwonego wina
6 goździków Kamis
1 kora cynamonu
1. Do wąskiego wysokiego rondelka/garnka wlej wino, dodaj ocet, cukier, goździki, oraz cynamon, doprowadź do wrzenia.
2. Dodaj obrane przekrojone na pół, wydrążone gruszki, gotuj 5 min na wolnym ogniu, następnie wystudź i odstaw razem z winem w chłodne miejsce na kilkanaście godzin.
3. Idealne jako dodatek do pasztetów, serów oraz do pieczonych mięs i drobiu.
Goździki całe.
Może zawierać gorczycę, jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.