Przechowywać w temperaturze od +2°C do +8°C.
Po otwarciu przechowywać w warunkach chłodniczych nie dłużej niż 24 godziny.
Obecność serwatki jest naturalną cechą sera twarogowego.
Pyszny sernik
Składniki:
Ciasto:
2 szklanki mąki
2 żółtka
200 g Masła Polskiego Mlekovita
3 łyżki cukru wanilinowego
Masa serowa:
1 kg Twarogu Sernikowego
7 jajek
1 szklanka cukru pudru
1 łyżka mąki ziemniaczanej
1 łyżka budyniu śmietankowego
Przygotowanie:
Ciasto:
Zagnieść ciasto i wstawić do lodówki na 1 godzinę.
Masa serowa:
Żółtka, cukier, mąkę i budyń ucierać przez 3 minuty, następnie dodać Twaróg Sernikowy i ucierać przez kolejne 6 minut. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie dodać do masy serowej. 3/4 ciasta rozwałkować na blasze. Podpiec w piekarniku. Następnie wlać masę serową. Pozostałą część ciasta rozwałkować na 3 mm i wyciąć paski o szerokości około 1 cm. Paski ułożyć na wierzchu ciasta i posmarować roztrzepanym żółtkiem. Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 170°C (najlepiej z termoobiegiem), po 30 minutach sernik przykryć z góry folią aluminiową i piec przez kolejne 30 minut.
Serek śmietankowo-twarogowy do serników, zawartość tłuszczu 18%. Produkt termizowany.
Min. temp. °C: 2
Maks. temp. °C: 8
Wymiar liczbowy: 1
Rozmiar opakowania: 1
Jednostka (tekst opisowy): kg
Liczba czynności użycia: 20 Porcje
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: Opakowanie 1 kg zawiera 20 sugerowanych porcji produktu.