Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Czy wiesz, że:
wiórki kokosowe można dodawać do ryżu lub panierek, dzięki czemu nadadzą potrawie egzotyczny aromat.
Siesta Dorodne z natury
Ciekawy przepis:
Ciasto kokosowo-limonkowe
Składniki:
120 g masła miękkiego,
200 g cukru pudru,
2 łyżki soku z limonki,
2 jajka,
200 g mąki,
1 łyżeczka proszku do pieczenia (polecamy Appetita Domowe Sekrety),
szczypta soli,
120 ml mleka,
4 łyżki wiórków kokosowych Siesta,
2 łyżeczki tartej skórki z limonki.
Sposób przyrządzania:
Rozgrzej piekarnik do 180°C. Utrzyj mikserem masło z cukrem, solą i sokiem z limonki. Ubijając dodaj kolejno jajka. Następnie wsyp uprzednio przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Utrzyj wszystko ręcznie. Dodaj wiórki kokosowe, skórkę z limonki i mleko. Przełóż do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i piecz około 1 godziny.
Wiórki kokosowe
Produkt może zawierać śladowe ilości różnych gatunków orzechów, w tym migdałów, arachidów.