Balviten Bułka tarta 500 g

Nowy produkt

23,39 zł

46,78 zł / kg

5907653100055

szt.

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Bułka tarta.
Może zawierać orzechy włoskie, jaja, sezam.
Produkt bezglutenowy.
Jednostka miaryszt.
skrobia pszenna bezglutenowa
skrobia kukurydziana
olej roślinny rzepakowy
cukier
glukoza
drożdże
sól
izolat białka sojowego
substancje zagęszczające: guma guar, E464
błonnik: ziemniaczany, jabłkowy
woda
substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu
regulator kwasowości: E575
mleko w proszku odtłuszczone
Może zawierać: jaja, sezam, orzechy włoskie
Nie zawiera: gluten
Zawiera: mleko, soja, pszenica
w 100 g produktu:
wartość energetyczna1591 kJ/377 kcal
tłuszcz:6,6 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe0,51 g
węglowodany:71 g
- w tym cukry3,5 g
błonnik6,9 g
białko5,3 g
sól2,0 g

Wymiar liczbowy: 500
bez glutenu
produkt oryginalny
Rozmiar opakowania: 500
Jednostka (tekst opisowy): g

Producent: Balviten Sp. z o.o.

Przepis na wypiek chleba z Extra koncentratu mąki krakowskiej bezglutenowej

Metoda tradycyjna:

Składniki:
- ekstra koncentrat mąki krakowskiej - 500 g
- ciepła woda - ok. 440 ml
- olej - 2 łyżki
- cukier - 20 g
- drożdże - 7 g instant lub 20 g drożdży świeżych
- sól - 5 g

1. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać (mikserem przez ok. 5 min).
2. Gotowe ciasto wlać do wysmarowanej olejem formy, przykryć suchą ściereczką i pozostawić w ciepłym miejscu (temp. około 25°C) na około 45 min.
3. Ciasto powinno zwiększyć swoją objętość dwukrotnie. Przed wstawieniem foremki do rozgrzanego piekarnika posmarować ciasto wodą.
4. Piec przez 40-45 minut w temp. 220°C. Od razu po upieczeniu wyjąć chleb z foremki.

Metoda w piecyku automatycznym:

Składniki:
- ekstra koncentrat mąki krakowskiej - 500 g
- ciepła woda - 380-400 ml
- olej - 40 g
- cukier - 20 g
- drożdże - 7 g instant lub 20 g drożdży świeżych
- sól - 5 g

1. Do piecyka wsypać ekstra koncentrat mąki krakowskiej oraz resztę składników i uruchomić program „gluten-free".
2. Po ok. 2 godzinach wyjąć gotowy chleb - dotyczy piecyka Panasonic, w przypadku innych piecyków należy uruchomić standardowy 3-godzinny program do wypieku chleba.

Ostatnio oglądane