Jedna porcja (kromka) ok. 30 g zawiera: kcal 100 5%, tłuszcz 3,8 g 5%, kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g 1%, cukier 5,5 g 6%, sól 0,05 g 1%
% RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
Przechowywać w temperaturze pokojowej w suchym miejscu.
Po otwarciu zaleca się spożyć w ciągu 3 dni.
Ciasto drożdżowe z nadzieniem makowym.
Produkt może zawierać śladowe ilości
soi.
nadzienie (mak 16,3%, woda, cukier, syrop glukozowy (z pszenicy), rodzynki, skrobia modyfikowana, serwatka w proszku (z mleka), mleko w proszku, kwas cytrynowy - regulator kwasowości)
mąka pszenna
cukier
olej rzepakowy
woda
jaja
serwatka w proszku (z mleka)
drożdże
sól
karoteny - barwnik
aromat
Zawiera: mleko, pszenica
Sztuczne konserwanty: Nie zawiera
| 100 g produktu: |
---|
Wartość energetyczna | 333 kcal / 1399 kJ |
Tłuszcz | 12,8 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,5 g |
Węglowodany | 44,8 g |
w tym cukry | 18,4 g |
Białko | 7,4 g |
Sól | 0,16 g |
Wymiar liczbowy: 450
Cechy: bez konserwantów, bez tłuszczów utwardzonych
Rozmiar opakowania: 450
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 15 Porcje
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: Produkt zawiera ok. 15 sugerowanych porcji.
Producent: Piekarnia Oskroba S.A.
Piekarnia Oskroba S.A.
05-340 Kolbiel
Człekówka 90
www.oskroba.pl