Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Podróżując po sercu Włoch, zauważyłem, że kiedy danie wydaje się bez smaku, Umbryjczycy radzą: „E ciapo", czyli „posól". Sól jest dla wielu z nich najważniejszą przyprawą w kuchni. A staje się jeszcze lepszą przyprawą, gdy zyskuje ziołowe towarzystwo. Jednym z najwierniejszych przyjaciół soli w mieszankach ziołowych jest cząber - delikatnie zaostrzający smak i wnoszący świeży aromat. Sól ziołową, z dodatkiem cebuli, bazylii, cząbru, pieprzu czy papryki nauczyłem się stosować do posypywania pieczywa, mięsa oraz duszonych i surowych warzyw.
Sól ziołowa
Może zawierać
jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
sól jodowana (zawartość jodanu potasu 39±13 mg/kg soli)
gorczyca biała
cebula - 7%
pieprz czarny - 3,2%
cząber - 2,2%
bazylia - 2,2%
papryka słodka
Może zawierać: seler, zboża zawierające gluten, jaja, mleko, soja
Zawiera: gorczyca
| Średnia wartość odżywcza: 100 g produktu: |
---|
Wartość energetyczna | 426/102 (kJ/kcal) |
Tłuszcz | 2,7 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,2 g |
Węglowodany | 11 g |
w tym cukry | 8,9 g |
Białko | 5,0 g |
Sól | 60,0 g |
Wymiar liczbowy: 35
Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano w Polsce
Rozmiar opakowania: 35
Jednostka (tekst opisowy): g
Producent: McCormick Polska S.A.
McCormick Polska S.A.
Stefanowo,
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska