Celiko Cukier wanilinowy 32 g

Nowy produkt

0,95 zł

29,69 zł / kg

5900038002401

szt.

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Poelcane"
Celiko Proszek do pieczenia
Celiko Cukier cynamonowy
Celiko Cukier wanilinowy
Sposób przyrządzenia - ciasto drożdżowe
Przygotować:
1 opakowanie koncentratu ciasta drożdżowego Celiko,
2 jaja,
20 g świeżych drożdży,
100 ml mleka,
30 g oleju lub roztopionego masła,
2 łyżki cukru wanilinowego Celiko.

Wykonanie:
Do ciepłego mleka dodać cukier i pokruszone drożdże, pozostawić w ciepłym miejscu na ok. 10 minut do wyrośnięcia. Zawartość torebki wsypać do naczynia, dodać wyrośnięte drożdże, jaja i olej lub roztopione masło. Wyrabiać ok. 10 minut ręcznie lub 5 minut miksować do uzyskania gęstej konsystencji. Położyć do foremki wysmarowanej olejem i pozostawić do wyrośnięcia na ok. 30 minut. Piec w piekarniku o temp. 220°C ok. 40 minut. Gotowe ciasto po ostygnięciu posypać cukrem pudrem lub polukrować.
Cukier wanilinowy
Produkt może zawierać: soję, mleko, orzechy ziemne i laskowe.
Produkt bezglutenowy
Jednostka miaryszt.
cukier
aromat: etylowanilina
Nie zawiera: gluten
Może zawierać: orzechy laskowe, mleko, orzeszki ziemne, soja
Wymiar liczbowy: 32
Cechy: opakowanie na 1 kg mąki
Rozmiar opakowania: 32
Jednostka (tekst opisowy): g

Producent: Celiko S.A.

Celiko S.A.,
ul. św. Antoniego 71,
61-359 Poznań
www.celiko.com.pl
serwis konsumenta:
serwis@celiko.com.pl

Ostatnio oglądane