Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Poelcane"
Celiko Proszek do pieczenia
Celiko Cukier cynamonowy
Celiko Cukier wanilinowy
Sposób przyrządzenia - ciasto drożdżowe
Przygotować:
1 opakowanie koncentratu ciasta drożdżowego Celiko,
2 jaja,
20 g świeżych drożdży,
100 ml mleka,
30 g oleju lub roztopionego masła,
2 łyżki cukru wanilinowego Celiko.
Wykonanie:
Do ciepłego mleka dodać cukier i pokruszone drożdże, pozostawić w ciepłym miejscu na ok. 10 minut do wyrośnięcia. Zawartość torebki wsypać do naczynia, dodać wyrośnięte drożdże, jaja i olej lub roztopione masło. Wyrabiać ok. 10 minut ręcznie lub 5 minut miksować do uzyskania gęstej konsystencji. Położyć do foremki wysmarowanej olejem i pozostawić do wyrośnięcia na ok. 30 minut. Piec w piekarniku o temp. 220°C ok. 40 minut. Gotowe ciasto po ostygnięciu posypać cukrem pudrem lub polukrować.
Cukier wanilinowy
Produkt może zawierać:
soję, mleko, orzechy ziemne i
laskowe.
Produkt bezglutenowy