Kiełbasa wieprzowo- drobiowa średnio rozdrobniona wędzona parzona, suszona. Produkt stałowagowy, waga netto opakowania zbiorczego 5,76 kg.
| Jednostka miary | szt. |
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Wielkość porcji: 100 g
Wartość energetyczna kcal: 440 kcal
Wartość energetyczna kJ: 1821 kJ
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 39 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 15 g
Zawartość węglowodanów: 2,9 g
Cukry: 1,8 g
Zawartość białek: 19 g
Zawartość soli: 2,7 g
Wprowadziłem wartości odżywcze: Wszystkie prawnie wymagane wartości odżywcze zostały zadeklarowane
Rodzaj: Kiełbasa
Gatunek mięsa: Indyk, Wieprzowina
Typ: Paczkowany
Metoda wytwarzania: Parzone, Wędzone, Suszone
Klasa trwałości produktu: Nietrwały
Stopień rozdrobnienia: Średnio rozdrobnione
Składniki: mięso z indyka, mięso wieprzowe (100 g produktu otrzymano z 52 g mięsa z indyka i 48 g mięsa wieprzowego), tłuszcz wieprzowy, skrobia modyfikowana, sól, błonnik PSZENNY bezglutenowy, białko wieprzowe, koncentrat białka SOJOWEGO, wzmacniacze smaku: E621, E635; przyprawy, regulatory kwasowości: E327, E262; aromaty (zawierają gluten z PSZENICY), aromat dymu wędzarniczego, przeciwutleniacz: E301; substancja konserwująca: E250; oliwa z wytłoczyn oliwek, osłonka jadalna (substancja żelująca: alginian sodu, stabilizator: chlorek wapnia, aromat). Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten OWSIANY, MLEKO, JAJA, SELER i GORCZYCĘ.
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w: Polska
Całkowity okres przydatności do spożycia (od daty produkcji): 46 dni (dzień)
Temperatura przechowywania min - max: 2 - 22 °C
Produkt zmiennowagowy: Nie
Zawartość netto: 0,240 kg
Oświadczenie o poprawności danych: Produkt nie posiada oświadczeń żywieniowych
Producent: JBB BAŁDYGA Józef Bałdyga
JBB BAŁDYGA Józef BałdygaInne z tej kategorii
Ostatnio oglądane