Unijne logo rolnictwa ekologicznego - PL-EKO-07, Rolnictwo UE
Najlepiej spożyć przed końcem: data i numer partii produkcyjnej (nadruk z tyłu opakowania na folii). Makaron przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym.
Jaja, z których wyrabiamy Sielską kluskę, pochodzą od perliczek chowanych na wolnym wybiegu. Pozyskujemy je lokalnie bezpośrednio z małych, mazowieckich gospodarstw.
ze świeżo wybijanych jaj
Firma Rodzinna
Makaron ekologiczny z jajami perliczymi.
Produkt może zawierać
gorczycę.
Wyprodukowano w Polsce. Pochodzenie podstawowego składnika: UE
ekologiczna semolina (mąka z pszenicy durum)
jaja perlicze świeże (5 %)
Zawiera: jaja, pszenica
Może zawierać: gorczyca
| Wartość odżywcza w 100 g ugotowanego produktu: |
---|
Wartość energetyczna: | 687 kJ (162 kcal) |
Tłuszcz | 1,2 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,46 g |
Węglowodany | 31 g |
w tym cukry | 1,6 g |
Błonnik | 1,2 g |
Białko | 6,1 g |
Sól | <0,01 g |
Wymiar liczbowy: 250
Cechy: z wolnego wybiegu
Rozmiar opakowania: 250
Jednostka (tekst opisowy): g
Gotować we wrzątku: Przed spożyciem gotować we wrzącej osolonej wodzie przez 5-6 minut, nie hartować (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody). Od temperatury otoczenia
Producent: P.P.H. „TABIT" Sp. z o.o.
P.P.H. „TABIT" Sp. z o.o.,
ul. Kołłątaja 44,
05-402 Otwock
tel/fax +48 22 7890633
tel. +48 22 4982802
www.bartolini.com.pl
biuro@bartolini.com.pl
Facebook: bartolini.makarony
Instagram: bartolini_pasta