Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Zapiekanka kujawska
Składniki: 25 dag pęczaku Melvit, 20 dag boczku wędzonego, 1 cebula, oliwa z oliwek, 10 dag żółtego sera, włoszczyzna, sól i pieprz.
Opis przygotowania: Ugotować pęczak na sypko w lekko osolonej wodzie ok. 15 min. Rozdrobnione warzywa udusić w małej ilości oliwy, podlewając odrobiną wody. Boczek pokroić w kostkę i lekko podsmażyć, cebulę posiekać. Składniki wymieszać, doprawić solą i pieprzem, przełożyć do żaroodpornego naczynia wysmarowanego oliwą, posypać utartym serem. Zapiekać około pół godziny. Podawać z surówką z kiszonej kapusty. Smacznego!
Pęczak kujawski
Informacja dla alergików: patrz na składniki zaznaczone
pogrubioną czcionką.
Produkt może zawierać
sezam,
orzechy.