Makaron przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym.
Ciekawe informacje i inspirujące przepisy znajdziesz na:
facebook.com/bartolini.makarony
instagram.com/bartolini_pasta
www.bartolini.com.pl
Bartolini Tradycja
Bartolini Tradycja to seria makaronów inspirowana polską tradycją kulinarną.
Ich skład oraz rzemieślnicze metody wytwarzania nawiązują do receptur stosowanych od lat na ziemiach polskich. Ich lekko chropowata powierzchnia charakteryzująca również makarony wyrabiane własnoręcznie w domowym zaciszu, to zasługa specjalnych metod wytwarzania i suszenia. To dzięki niej makaron ten doskonale chłonie sosy i zupy, lepiej trzyma się łyżki, nie skleja się i znacznie zwiększa swą objętość po ugotowaniu.
Makaron ten nie zawiera masy jajowej, proszku jajecznego ani kurkumy. Jego naturalny, słoneczny kolor to zasługa prostej, domowej receptury: tylko mąka, woda i świeże jaja z lokalnej fermy wybijane przez nas każdego dnia.
Firma Rodzinna
Makaron dwujajeczny