Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Trzymacie Państwo w rękach Ryż Jaśminowy marki Britta, którego gatunek wywodzi się z malowniczych północno-wschodnich prowincji Tajlandii. Znany jest jako "tajski pachnący ryż" - za sprawą charakterystycznego aromatu, wydzielającego się delikatną nutą podczas gotowania. Ta odmiana ryżu znana jest ze smukłego, długiego i śnieżnobiałego jak kwiaty jaśminu ziarna. Ryż jest zawsze sypki i nigdy się nie skleja. Naturalnie subtelny aromat współgra z potrawami kuchni tajskiej i azjatyckiej oraz z daniami owoców morza i drobiu.
Gwarancja jakości
Ryż jest naszą pasją. Dokładamy wszelkich starań, aby nasze produkty spełniły oczekiwania. Ryże marki Britta twoje to najwyższej jakości surowiec pochodzący ze specjalnie wyselekcjonowanych plantacji.
Jakość Britta
Różowe polędwiczki wieprzowe w glazurowanym sosie z gorgonzoli
Danie dla 2 osób.
Składniki:
100 g Ryżu Jaśminowego marki Britta, 2 sztuki polędwiczek wieprzowych, 200 ml śmietany lub jogurtu, 100 g sera gorgonzola, czerwony rozmarynu, 3 ząbki pieprz, oliwa z oliwek, 3 gałązki czosnku, sól, pieprz do smaku.
Sposób przyrządzania:
Polędwiczki wieprzowe natrzyj solą i pieprzem. Zalej oliwą z oliwek, dodaj rozmaryn, czosnek i marynuj przez 2 godziny. Ryż jaśminowy marki Britta ugotuj w osolonej wodzie. Sos: szklankę śmietany lub jogurtu wlej do rondelka, dodaj pokrojony na kawałki ser gorgonzola. Gotuj przez cały czas mieszając, aż do uzyskania konsystencji gęstego, błyszczącego sosu. Zamarynowane polędwiczki smaż na różowo przez około 10 minut, regularnie odwracając je podczas smażenia. Na talerzu ułóż pokrojone w plastry polędwiczki oraz porcje ryżu jaśminowego marki Britta. Danie udekoruj sosem z gorgonzoli, gałązkami rozmarynu i czerwonym pieprzem.
Ryż jaśminowy.
Produkt może zawierać gluten.
Opakowanie zawiera 10 porcji produktu.