Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Trzymacie państwo w rękach ryż jaśminowy marki Britta, którego gatunek wywodzi się z malowniczych północno-wschodnich prowincji Tajlandii. Znany jest jako „tajski pachnący ryż” - za sprawą charakterystycznego aromatu, wydzielającego się delikatną nutą podczas gotowania. Ta odmiana ryżu znana jest ze smukłego, długiego i śnieżnobiałego jak kwiaty jaśminu ziarna. Ryż jest zawsze sypki i nigdy się nie skleja. Naturalnie subtelny aromat współgra z potrawami kuchni tajskiej i azjatyckiej oraz z daniami z owoców morza i drobiu. Jest propozycją dla znawców kuchni klasycznej jak i dla szukających nowych smaków i inspiracji kulinarnych.
Jakość Britta
Britta - wysmakowana w każdym ziarenku
Britta Ryż biały - Wyróżnia się śnieżnobiałym kolorem i delikatnym aromatem. Doskonały do dań kuchni tradycyjnej, sałatek i przystawek.
Britta Ryż brązowy - Zwany naturalnym o wyjątkowych wartościach odżywczych. Doskonały do dań mięsnych, z sosami oraz typu casserole.
Britta Ryż Basmati - Szlachetny gatunek ryżu o urzekającej aromatycznej nucie. Doskonały do dań z ryb, drobiu i mięsa.
Britta Ryż Parboiled - Ryż termicznie preparowany o złocistych ziarnach. Doskonały do pieczeni, ryb oraz potraw z warzyw.
Różowe polędwiczki wieprzowe w glazurowanym sosie z gorgonzoli
Danie dla 2 osób.
Składniki:
1 torebka Ryżu Jaśminowego marki Britta, 2 sztuki polędwiczek wieprzowych, 200 ml śmietany lub jogurtu, 100 g sera gorgonzola, czerwony pieprz, oliwa z oliwek, 3 gałązki rozmarynu, 3 ząbki czosnku, sól, pieprz do smaku.
Sposób przyrządzania:
Polędwiczki wieprzowe natrzyj solą i pieprzem. Zalej oliwą z oliwek, dodaj rozmaryn, czosnek i marynuj przez 2 godziny. Ryż Jaśminowy marki Britta ugotuj w osolonej wodzie. Sos: szklankę śmietany lub jogurtu wlej do rondelka, dodaj pokrojony na kawałki ser gorgonzola. Gotuj przez cały czas mieszając, aż do uzyskania konsystencji gęstego, błyszczącego sosu. Zamarynowane polędwiczki smaż na różowo przez około 10 minut, regularnie odwracając je podczas smażenia. Na talerzu ułóż pokrojone w plastry polędwiczki oraz porcję Ryżu Jaśminowego marki Britta. Danie udekoruj sosem z gorgonzoli, gałązkami rozmarynu i czerwonym pieprzem.
Ryż jaśminowy w torebkach.
Produkt może zawierać gluten.
Opakowanie zawiera 8 porcji produktu.