Spożywać po obróbce termicznej
Chronić przed rozmrożeniem.
Nie zamrażać powtórnie.
Sposób przechowywania w warunkach domowych (temperatura / okres przechowywania)
* -6 °C - 4 dni
** -12 °C - 1 miesiąc
*** poniżej -18 °C - do daty podanej na opakowaniu
Przechowywać w temperaturze poniżej -18 °C
Więcej pysznych przepisów na: www.hortex.pl
Spróbuj również innych, pysznych produktów Hortex:
Hortex Grochówka
Hortex Fasolka szparagowa żółta
Hortex Jagody leśne
Kulinarne inspiracje Hortex
Sałatka z kuskusem, orzechami i fasolką
Składniki:
- Fasolka szparagowa zielona Hortex - 1 opakowanie
- 250 ml bulionu warzywnego
- 150 g kaszy kuskus
- 100 g orzechów włoskich
- 1 łyżka parmezanu
- 1 łyżka klarowanego masła
- 1/2 łyżeczki mielonego kminu rzymskiego
- 1/2 łyżeczki mielonej kolendry
- 1/2 pęczka natki (lub świeżej kolendry)
- sól lub sos sojowy do smaku
Gotowe w 30 minut
Przygotowanie:
Fasolkę zblanszuj w osolonej wodzie, potem przepłucz zimną wodą i odstaw do odcieknięcia. Bulion zagotuj i zalej nim kuskus, tak by bulionu było ok. centymetra więcej niż kaszy. Wtedy przykryj szczelnie naczynie i poczekaj do napęcznienia kaszy. Tymczasem posiekaj orzechy i upraż je na suchej patelni. Uprażone przesyp do miseczki. Następnie na patelni rozgrzej masło, dodaj kmin i kolendrę i smaż chwilę do wydobycia aromatów przypraw. Wrzuć fasolkę i usmaż ją, doprawiając solą lub sosem sojowym. Na koniec nasiąknięty kuskus przemieszaj widelcem i połącz z fasolką, uprażonymi orzechami i posiekaną natką lub kolendrą. Przed podaniem całość oprósz startym parmezanem.
Fasolka szparagowa zielona. Produkt głęboko mrożony.
Produkt może zawierać: seler, gorczycę, mleko, jaja, soję, zboża zawierające gluten.