Spożywać po obróbce termicznej
Chronić przed rozmrożeniem. Nie zamrażać powtórnie.
Sposób przechowywania w warunkach domowych (temperatura / okres przechowywania)
*-6 °C - 4 dni
**-12 °C - 1 miesiąc
***poniżej -18 °C - do daty podanej na opakowaniu
Przechowywać w temperaturze poniżej -18 °C
Więcej pysznych przepisów na: www.hortex.pl
Spróbuj również innych, pysznych produktów Hortex:
Hortex Zupa królewska
Hortex Kapuśniak z kiszonej kapusty
Hortex Szpinak rozdrobniony
Kulinarne inspiracje Hortex
Quiche ze szpinakiem
Składniki:
- Szpinak liście Hortex - 1 opakowanie
- ciasto francuskie (świeże lub rozmrożone)
- 270 g sera feta
- 200 ml śmietany 30 %
- 2 jajka
- 2 łyżki masła
- 1 łyżka oliwy
- 3 ząbki czosnku
- sól, pieprz
Gotowe w 40 minut
Przygotowanie:
Szpinak usmaż na maśle. Dopraw solą, pieprzem i czosnkiem. Całość pozostaw do ostygnięcia. Formę do tarty posmaruj oliwą i wyłóż nią ciasto. Nakłuj widelcem ciasto, wyłóż masę szpinakową, a na wierzchu ułóż plastry sera. Jajka wymieszaj ze śmietaną i polej tartę. Piecz 30 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 °C. Podawaj na ciepło lub zimno.
Szpinak liście. Produkt głęboko mrożony.
Produkt może zawierać: seler, gorczycę, mleko, jaja, soję, zboża zawierające gluten. Maks. temp. °C: -18
Wymiar liczbowy: 450
wysoka zawartość błonnika
100 % natury
Rozmiar opakowania: 450
Jednostka (tekst opisowy): g
Smażyć w płytkim tłuszczu: bez rozmrażania Patelnia: Na patelnię wlać 2 łyżki oliwy, wyłożyć z opakowania zamrożone liście szpinaku, dodać 150 ml wody, smażyć przez ok. 12 minut. Pod koniec smażenia dodać sól, pieprz, wyciśnięty czosnek, ewentualnie śmietanę lub ser. Od postaci zamrożonej