Spożywać po obróbce termicznej
Chronić przed rozmrożeniem.
 Nie zamrażać powtórnie. 
 Sposób przechowywania w warunkach domowych (temperatura / okres przechowywania)
 *-6 °C - 1 dzień
 ** -12 °C - 2 tygodnie
 *** poniżej -18 °C - do daty podanej na opakowaniu 
 Przechowywać w temperaturze poniżej -18 °C
Więcej pysznych przepisów na: www.hortex.pl
Spróbuj również innych, pysznych produktów Hortex:
 Hortex Zupa pieczarkowa
 Hortex Jagody leśne
 Hortex Bób
Kulinarne inspiracje Hortex
 Zupa grzybowa z oliwą truflową 
 Składniki:
 - Zupa grzybowa Hortex - 1 opakowanie
 - Włoszczyzna paski Hortex - 1 opakowanie
 - 1 l bulionu np. grzybowego
 - 200 g pieczarek
 - 50 ml śmietany 30 %
 - 50 ml białego wytrawnego wina
 - 40 ml oliwy truflowej
 - 2 białe cebule
 - 1 pęczek koperku
 - 0,5 g szafranu
 - olej rzepakowy
 - sól, pieprz 
 Gotowe w 50 minut 
 Przygotowanie:
 Pieczarki oczyść i pokrój na ćwiartki. Cebule pokrój w drobną kostkę, podsmaż na oleju na złoty kolor i przełóż do garnka. To samo zrób z włoszczyzną, zupą grzybową i pieczarkami. Wszystkie podsmażone składniki przełóż do jednego garnka, zalej bulionem i gotuj. Na patelnię, na której smażone były warzywa wlej wino, wsyp szafran i szybko zagotuj i odstaw. Do garnka z bulionem dodaj śmietanę i zaparzony w winie szafran, całość dopraw do smaku solą i pieprzem. Na koniec dolej oliwę truflową. Zupę podawaj ze świeżo posiekanym koperkiem.
Zupa grzybowa. Mieszanka warzywna z grzybami. Produkt głęboko mrożony.
Produkt może zawierać: gorczycę, mleko, jaja, soję, zboża zawierające gluten.