Spożywać po obróbce termicznej
Chronić przed rozmrożeniem. Nie zamrażać powtórnie.
Sposób przechowywania w warunkach domowych (temperatura / okres przechowywania)
* -6 °C 4 dni
** -12 °C 1 miesiąc
*** poniżej -18 °C do daty podanej na opakowaniu
Przechowywać w temperaturze poniżej -18°C
Więcej pysznych przepisów na: www.hortex.pl
Kulinarne inspiracje Hortex
Buraczki zasmażane po poznańsku z jabłkiem
Składniki:
- Buraczki purée Hortex - 1 opakowanie
- 1 winne jabłko
- garstka rodzynek
- 1 mała cebula
- sok z cytryny
- 1 łyżka mąki
- olej
- sól, pieprz
Gotowe w 15 minut
Przygotowanie:
Rozmroź buraczki, a jabłko obierz i zetrzyj na tarce, po czym wymieszaj je z buraczkami i rodzynkami. Cebulę posiekaj i podsmaż na niewielkiej ilości oleju, dodając mąkę. Następnie wszystko połącz z buraczkami oraz jabłkiem i rodzynkami i smaż ok. 15 minut, często mieszając. Na koniec całość dopraw solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny lub octem. Buraczki zasmażane po poznańsku z jabłkiem podawaj na ciepło lub zimno.
Buraczki purée. Produkt głęboko mrożony.
Produkt może zawierać: seler, gorczycę, mleko, jaja, soję, zboża zawierające gluten.Kraj pochodzenia: Polska
buraki ćwikłowe
przeciwutleniacz - kwas askorbinowy
Może zawierać: seler, zboża zawierające gluten, jaja, mleko, gorczyca, soja
Przeciwutleniacze: Zawiera
| Wartość odżywcza 100 g produktu |
---|
Wartość energetyczna | 159 kJ / 38 kcal |
Tłuszcz | <0,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | <0,1 g |
Węglowodany | 6,6 g |
w tym cukry | 6,5 g |
Błonnik | 2,0 g |
Białko | 1,6 g |
Sól | 0,11 g |
Wymiar liczbowy: 450
wysoka zawartość błonnika
100 % natury
Rozmiar opakowania: 450
Jednostka (tekst opisowy): g
Inne: Miska - na zimno (ćwikła): Buraczki rozmrozić. Rozgrzać na patelni 3 łyżki oleju, włożyć buraczki i smażyć 8 minut. Lekko zakwasić octem lub sokiem z cytryny, przyprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. Przełożyć do miski. Wystudzić. Dodać do smaku chrzan, dokładnie wymieszać. Od postaci rozmrożonej
Smażyć w płytkim tłuszczu: Patelnia - na ciepło (buraczki zasmażane): Buraczki rozmrozić. Rozgrzać na patelni 3 łyżki oleju, włożyć buraczki i smażyć 8 minut. Lekko zakwasić octem lub sokiem z cytryny, przyprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. Dla wzbogacenia smaku można dodać 2-3 łyżki śmietany. Od postaci rozmrożonej
Producent: Polski Ogród Sp. z o.o.
Polski Ogród sp. z o.o.,
ul. Mszczonowska 2,
02-337 Warszawa
www.hortex.pl