Unijne logo rolnictwa ekologicznego - PL-EKO-04 Rolnictwo UE/spoza UE
Przeznaczone do bezpośredniego spożycia lub jako dodatek do zup, sosów czy sałatek.
Przechowywać w chłodnym, suchym i zacienionym miejscu.
Ekologiczny olej z awokado extra virgin otrzymywany przez tłoczenie na zimno i filtrację. Tłoczony na zimno organiczny olej z awokado posiada zielonkawy kolor, lekki orzechowy smak i zapach świeżego miąższu owocowego. Ze względu na swój wspaniały kolor i właściwości jest powszechnie używany jako cenny dodatek do sałatek i wielu innych potraw. Przyjmuje się, że nawet jedna trzecia uprawianych owoców awokado jest wykorzystywana do wyrobu oleju.
Big Nature
Dla klimatu
Zmieniamy się dla Was!
Bio olej z avocado tłoczony na zimno.
Na terenie zakładu wykorzystywane są: gorczyca, gluten, orzechy i nasiona sezamu.
Kraj pochodzenia: UE/ spoza UE