Najlepiej spożyć przed: data z tyłu opakowania.
Przechowywać w suchym, przewiewnym i zacienionym miejscu.
Tortellini pierożki z makaronowego ciasta jajecznego z nadzieniem serowo-pomidorowym. Produkt pasteryzowany, suszony.
Produkt może zawierać
soję i
gorczycę.
Wyprodukowano we Włoszech. Semolina z pszenicy twardej (Triticum durum) pochodzi z UE oraz spoza UE. Ser topiony w proszku, pomidory w proszku pochodzą z UE.
ciasto makaronowe 72 % [semolina z pszenicy twardej (Triticum durum), masa jajowa pasteryzowana** 19,4 %]
nadzienie serowo-pomidorowe 28 % [bułka tarta (mąka pszenna, sól); ser topiony w proszku 34 % (mleko, serwatka z mleka, sól, enzymy); margaryna (tłuszcz kokosowy; oleje roślinne: słonecznikowy, sojowy, rzepakowy; woda); pomidory w proszku 5,1 %; sól; oregano 1,7 %; przyprawy]
** z jaj od kur z chowu ściółkowego
Zawiera: jaja, mleko, pszenica
Może zawierać: gorczyca, soja
konserwanty: Nie zawiera
| Wartość odżywcza w 100 g produktu przed ugotowaniem |
---|
Energia | 1536 kJ/ 364 kcal |
Tłuszcz | 7,5 g |
w tym kwasy nasycone | 4,8 g |
Węglowodany | 57 g |
w tym cukry | 2,7 g |
Błonnik | 4,3 g |
Białko | 15 g |
Sól | 2,2 g |
Wymiar liczbowy: 250
włoska jakość*
jaja z chowu ściółkowego
bez oleju palmowego i konserwantów
*Semolina z pszenicy twardej (Triticum durum) pochodzi z UE oraz spoza UE. Ser topiony w proszku, pomidory w proszku pochodzą z UE
Rozmiar opakowania: 250
Jednostka (tekst opisowy): g
Gotować we wrzątku: 1) Zagotować wodę z dodatkiem soli w proporcji 1,5 litra wody na 100 g tortellini. 2) Do gotującej wody wrzucać stopniowo tortellini, nie przerywając wrzenia. 3) Gotować 14 minut na słabym ogniu, od czasu do czasu mieszając. 4) Po ugotowaniu tortellini odcedzić i podawać. Od temperatury otoczenia
Producent: MP Trade Sp. z o.o.
MP Trade Sp. z o.o.
ul. Dwernickiego 5
21-450 Stoczek Łukowski
www.novellefood.pl
Polub nas na Facebook: facebook.com/novellefood