Najwyższej jakości wędlina wytwarzana z mięsa z piersi indyka, charakteryzująca się naturalnie niską zawartością tłuszczu - poniżej 2%. Produkt o apetycznym, jasno różowym przekroju oraz delikatnym i naturalnym smaku uzyskanym dzięki procesowi gotowania. Duże plastry (12 x 16 cm) idealne do ukladania finezyjnych kompozycji na półmisku, kanapce. Można skorzystać z gotowego produktu, czyli piersi z indyka Bianka w plastrach. Główne zalety piersi gotowanej Bianka: unikalny produkt w swojej kategorii, w 100% z mięsa indyczego, naturalnie niska zawartość tłuszczu, delikatny smak.
Jednostka miary | kg |
Sposób przygotowania | W kawałku, Krojone |
mięso z fileta z piersi indyka 56%, woda, skrobia ziemniaczana i grochowa, substancja żelująca: E407, stabilizatory: E451; regulatory kwasowości: E331; maltodekstryna, błonnik pszenny (bezglutenowy), wzmacniacz smaku: E621; przeciwutleniacz: E316; sól, ekstrakty drożdżowe, nieutwardzony tłuszcz palmowy, aromaty, substancja konserwująca: azotyn sodu. Produkt może zawierać: soję, mleko, seler, gorczycę. Przed krojeniem należy zdjąć osłonkę.
Wartość odżywcza w 100g
wartość energetyczna 328 kJ/78 kcal,
tłuszcz 1,2 g,
kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 g,
węglowodany 1,9 g,
cukry 0,4 g,
białko 14 g,
sól 2,1 g.
Przechowywać w warunkach chłodniczych.
Producent: Indykpol
Indykpol S.A.Inne z tej kategorii
Ostatnio oglądane