Unijne logo rolnictwa ekologicznego - PL-EKO-04, Rolnictwo UE
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Bezglutenowy i wegański dodatek kulinarny do potraw, stosowany w celu zagęszczenia zup i sosów, usztywnienia dżemów, marmolad i kremów, wydłużenia okresu świeżości wypieków.
Zalety błonników
Błonnik pokarmowy to zespół substancji wchodzących w skład ścian komórkowych roślin, który charakteryzuje się tym, że nie jest trawiony ani wchłaniany w przewodzie pokarmowym człowieka. Po spożyciu wchłania wodę i pęcznieje, wypełniając żołądek i zmniejszając poczucie głodu, dzięki czemu zapobiega tyciu. Reguluje pracę jelit. Pomaga również w oczyszczaniu organizmu z toksyn i metali ciężkich. W kuchni mikronizowany błonnik pomaga zagęścić potrawy, utrzymuje wilgoć w wypiekach, usztywnia kremy i sosy.
Zastosowanie
Jako zagęstnik do zup i sosów - od 2 do 6 % w zależności od konsystencji i smaku. Przepisy kulinarne z błonnikiem znajdziesz na stronie www.bioQlinar.pl
Błonnik jabłkowy bio.