Bio Qlinar Błonnik jabłkowy 150 g

Nowy produkt

15,75 zł

105,00 zł / kg

5908288974271

szt.

Unijne logo rolnictwa ekologicznego - PL-EKO-04, Rolnictwo UE
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Bezglutenowy i wegański dodatek kulinarny do potraw, stosowany w celu zagęszczenia zup i sosów, usztywnienia dżemów, marmolad i kremów, wydłużenia okresu świeżości wypieków.

Zalety błonników
Błonnik pokarmowy to zespół substancji wchodzących w skład ścian komórkowych roślin, który charakteryzuje się tym, że nie jest trawiony ani wchłaniany w przewodzie pokarmowym człowieka. Po spożyciu wchłania wodę i pęcznieje, wypełniając żołądek i zmniejszając poczucie głodu, dzięki czemu zapobiega tyciu. Reguluje pracę jelit. Pomaga również w oczyszczaniu organizmu z toksyn i metali ciężkich. W kuchni mikronizowany błonnik pomaga zagęścić potrawy, utrzymuje wilgoć w wypiekach, usztywnia kremy i sosy.

Zastosowanie
Jako zagęstnik do zup i sosów - od 2 do 6 % w zależności od konsystencji i smaku. Przepisy kulinarne z błonnikiem znajdziesz na stronie www.bioQlinar.pl
Błonnik jabłkowy bio.
Jednostka miaryszt.
Składniki: mikronizowane skórki i pestki z jabłek Bio
Wartość odżywcza w 100 g produktu
Wartość energetyczna1213/290 kJ/kcal
Tłuszcz1,8 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone0,5 g
Węglowodany przyswajalne38,3 g
W tym cukry15,8 g
Błonnik51,3 g
Białko pokarmowy4,5 g
Sól0,002 g

Wymiar liczbowy: 150
Tekst dowolny o pochodzeniu: Kraj pochodzenia jabłek: Polska
Cechy: 100 % bio
Rozmiar opakowania: 150
Jednostka (tekst opisowy): g

Producent: AG Feeding Sp. z o.o.

AG Feeding Sp. z o.o.
Paczewo 13,
83-340 Sierakowice

Ostatnio oglądane