Pozyskiwana zwykle z pręcików kukurydzy, zwana maizeną, różni się od mąki kukurydzianej. Ma inną, bardziej miałką strukturą.
Jest ona produktem w stu procentach pochodzenia naturalnego i dzięki temu pozbawiona jest wszelkiego typu sztucznych dodatków, czyli konserwantów. Nie posiada ani smaku ani zapachu, a łącząc maizenę z odpowiednią ilość wody otrzymamy kleik.
Zastosowanie: idealnie nadaje się do zagęszczania sosów czy produktów takich jak budyń, kisiel. Skrobia w przeciwieństwie do mąki nie zawiera w ogóle tłuszczu, ma także śladowe ilości białka.
Jednostka miary | szt. |
Pozyskiwana zwykle z pręcików kukurydzy, zwana maizeną, różni się od mąki kukurydzianej. Ma inną, bardziej miałką strukturą.
Jest ona produktem w stu procentach pochodzenia naturalnego i dzięki temu pozbawiona jest wszelkiego typu sztucznych dodatków, czyli konserwantów. Nie posiada ani smaku ani zapachu, a łącząc maizenę z odpowiednią ilość wody otrzymamy kleik.
Produkt zawierać może śladowe ilości glutenu, orzechów ziemnych, innych orzechów, sezamu oraz soi.
Wartość energetyczna 1479kJ / 353kcal
Węglowodany 88,5g
Błonnik 1,7g
Białko 0,2g
Sól 0,005g
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Należy spożyć przed: Data minimalnej trwałości znajduje się na odwrocie opakowania.
Producent: Radix-Bis
Radix-Bis
Białostocka 109 A
16-002 Dobrzyniewo Duże
Inne z tej kategorii
Ostatnio oglądane