Przechowywać w suchym miejscu.
Sól kamienna doskonale nadaje się do przygotowania przetworów na zimę: ogórków, kapusty kiszonej i innych domowych marynat.
Sól kamienna wydobywana jest w kopalniach soli. Uznawana jest za najstarszy na świecie środek konserwujący.
Sól kamienna o'Sole pozwala cieszyć się smakiem doskonałych przetworów w Twojej kuchni przez cały rok.
Przepis na ogórki kiszone po staropolsku:
Na dno litrowego słoika włożyć: 1 ząbek czosnku, około 2 cm kawałek chrzanu, 4 ziarna ziela angielskiego, 1 liść laurowy, 10 ziaren pieprzu czarnego, gałązkę kopru. Następnie dość ściśle ułożyć w nim umyte ogórki. Całość zalać przegotowaną, ciepłą wodą z solą kamienną o'Sole (1,5 łyżki soli na 1 litr ciepłej wody). Po około 2 tygodniach ogórki kiszone są gotowe. Smacznego!
Sól kamienna do przetworów, niejodowana.