Przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym.
Makaron familijny. Wstążki jajeczne.
mąka makaronowa z pszenicy zwyczajnej
pasteryzowana masa jajowa 4,8% (odpowiada proporcji 1 jajo na 1 kg mąki)
kurkuma - naturalna przyprawa roślinna (susz kłączy ostryżu)
Zawiera: jaja, pszenica
| w 100 g produktu po ugotowaniu |
---|
Wartość energetyczna | 414 kJ / 98 kcal |
Tłuszcz | 0,4 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,1 g |
Węglowodany | 20 g |
w tym cukry | 0 g |
Błonnik | 1 g |
Białko | 4 g |
Sól | 0,01 g |
Wymiar liczbowy: 400
makaron wałkowany
Medal Europejski edycja 2003
Złoty Laur Konsumenta
Medal Dobra Marka
Rozmiar opakowania: 400
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 4 Porcje
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: 4 porcje
Gotować we wrzątku: Makaron wsypać do wrzącej, osolonej wcześniej wody (1 litr wody na 100 g makaronu), gotować od czasu do czasu mieszając. Po upływie około 8-10 minut ugotowany i odcedzony makaron gotowy jest do podania. Od temperatury otoczenia
Producent: Goliard Sp. z o.o.
Goliard Sp. z o.o.
42-290 Łojki k/Częstochowy,
ul. Długa 6
tel. +48 34 327 12 29
www.goliard.pl