Produkt wieprzowo- drobiowy blokowy parzony, w osłonce niejadalnej. Produkt zmiennowagowy, waga opakowania zbiorczego ok. 19,2 kg.
Jednostka miary | kg |
Sposób przygotowania | W kawałku, Krojone |
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Wielkość porcji: 100 g
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 195 kcal/100g
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 809 kJ/100g
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 16 g
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 5,8 g
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 2,3 g
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 0,7 g
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 10 g
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 2 g
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia): 220 kcal
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia): 912 kJ
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie): 19 g
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone): 7,5 g
Zawartość węglowodanów w porcji: 1,8 g
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry): 0,6 g
Zawartość białek w porcji (ogólnie): 10 g
Zawartość soli w porcji (ogólnie): 2,1 g
Wprowadziłem wartości odżywcze: Wszystkie prawnie wymagane wartości odżywcze zostały zadeklarowane
Rodzaj: Produkt blokowy
Gatunek mięsa: Kurczak, Wieprzowina
Typ: Na wagę
Metoda wytwarzania: Parzone
Klasa trwałości produktu: Nietrwały
Stopień rozdrobnienia: Średnio rozdrobnione
Składniki: mięso wieprzowe (39,6%), woda, mięso oddzielone mechanicznie z kurczaka (15,3%), tłuszcz wieprzowy, żelatyna wieprzowa, sól, regulatory kwasowości: octan potasu, mleczan potasu, kwas cytrynowy, koncentrat białka SOJOWEGO, białko wieprzowe, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy, maltodekstryna, stabilizatory: difosforany, trifosforany, laktoza z MLEKA, aromaty (zawierają MLEKO), przyprawy, substancja zagęszczająca: karagen, skrobia ziemniaczana, przeciwutleniacz: askorbinian sodu, substancja konserwująca: azotyn sodu. Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten (PSZENNY, OWSIANY), SELER i GORCZYCĘ.Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna 809kJ/195kcal, Tłuszcz 16g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 5,8g, Węglowodany 2,3g, w tym cukry 0,7g, Białko 10g, Sól 2,0g.
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w: Polska
Okres przydatności do spożycia: 46 dni (dzień)
Temperatura przechowywania min - max: 2 - 8 °C
Produkt zmiennowagowy: Tak
Waga szacunkowa: 0,7 - 0,9 kg
Oświadczenie o poprawności danych: Produkt nie posiada oświadczeń żywieniowych
Producent: Zakład Przetwórstwa Mięsnego "JBB" Import - Eksport, Józef Bałdy
Zakład Przetwórstwa Mięsnego "JBB" Import - Eksport, Józef Bałdyga
Kościelna 25
07-437 Łyse
Inne z tej kategorii
Ostatnio oglądane